• es
  • ca
  • en
Consell de Cent 335. Barcelona +34 935 286 002

Viatge2254 km de Palermo a Barcelona

2254 són els quilòmetres que separen, per carretera, Palerm de Barcelona i representen el recorregut vital del seu propietari, el Xef Nunci Cona. Nunci va realitzar, des de Palerm, un viatge en vespa passant per França fins arribar a Catalunya. Durant la travessia, es va trobar amb Pep Nogué a l’escola Bellart i va decidir posar en pràctica les tècniques apreses. Les receptes dels seus plats i la seva matèria primera, són un homenatge a aquest recorregut per terres de la costa mediterrània italiana, francesa i catalana reinterpretada per Nunci Cona.


Pep Nogué és un inquiet cuiner sense restaurant. Sí, sense restaurant. Aquesta voluntària situació combinada amb la seva gran passió, recuperar i divulgar els productes i varietats perdudes de la nostra casa, l’escriptura de llibres i d’articles o la simple i sempre agraïda pràctica de cuinar, li ha permès aprofundir en un munt d’aspectes relacionats amb la gastronomia catalana. Incansable i gran coneixedor de la cuina i dels productes artesans d’aquest país, Pep col·labora habitualment amb la revista Cuina, i en diversos mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio al Suplement o TV3, al programa Divendres. Així mateix, ha publicat una quinzena de llibres de cuina que li permeten crear conceptes nous. Com és el cas d’aquesta carta que, al costat de Nunci, ha buscat i provat, diferents productes i elements per a conjugar en aquesta proposta, cada vegada més personal i intransferible.


Aquesta carta tan especial mai s’acabarà, entraran propostes i sortiran plats. La nostra intenció és sorprendre amb una carta plena de noves experiències, una carta que us farà viatjar al voltant de 2254 quilòmetres. Serà un diàleg de productes, tècniques i performances gastronòmiques. Així, us proposem un viatge singular on descobrireu els sabors i aromes de la Mediterrània, que fusionats, seran un delit per al vostre paladar. Cada plat serà una combinació única del caràcter, els sabors i els productes de les diferents terres i mars que anireu trobant al llarg del nostre viatge. Visitareu llocs especials, com mai abans ho havíeu fet, a través de cada mossegada.

¡Bon viatge!

  1. 1. Iniciem el viatge a Palerm (Silicia), per assaborir la “STREET FOOD DE LA MEDITERRÀNIA”: peix fresc, carns de qualitat, cítrics incomparables, verdures d’excepció i aromàtiques herbes i espècies, a més d’una excel·lent rebosteria, xocolates i els famosos gelats.
  2. 2.Continuem i ens endinsar-nos en Nàpols (Campània) famós per la seva marisc, les hortalisses, fruites i cereals que aconsegueixen la seva major expressió en la famosa pasta italiana. També destaca l’alfàbrega, l’oli d’oliva i la mozzarella di búfala.
  3. 3.Seguim cap al nord-oest per arribar a Florència (Toscana) on ens sorprenen les seves llegums, el pa, formatge, hortalisses i fruita fresca. Destaca l’oli d’oliva verge extra, la tòfona i el fong funghi porcini. D’aquesta zona procedeixen els famosos tagliatelle.
  4. 4.Arribem a Gènova (Ligúria), a Itàlia nord-occidental que limita amb França. La cuina ligur Tomala idea de la major part de les receptes de la dieta mediterrània, unió culinària entre els plats de mar amb els productes de la terra. D’Ligúria procedeix una de les més típiques salses italianes, el pesto.
  5. 5.El nostre següent destí són les conegudes regions de la Provença, els Alps i la Costa Azul.Encontraremos una gran varietat de paisatges que van des de l’alta muntanya fins a la costa i gaudirem de la cuina mediterrània però amb tocs específics de l’Atlàntic, com mantegues, nata , patés, formatges i menjars més calòriques.
  6. 6.Ens endinsar-nos en la regió de Llenguadoc-Rosselló, una terra d’especialitats culinàries, situada entre mar i muntanya que ens porta peixos i mariscs, sense oblidar-nos de la sal i arròs de Camarga, formatges i les castanyes de les Cévennes.
  7. 7.El nostre viatge ja s’acaba, vam arribar a Catalunya per gaudir de la Costa Brava de Girona, terra plena de contrastos. A un costat la costa i l’altre els boscos, ens porta la millor de les ramaderies amb la més rica producció costanera, oferint-nos mantegues i formatges de l’Alt Urgell, les patates, verdures i bolets silvestres de la Cerdanya i les millors carns de l’Empordà.
  8. 8.El viatge culmina a la capital catalana: Barcelona, port de diversitat i tradicions. La seva ubicació entre el mar i la muntanya, li proveeix dels millors fruits i productes. La seva gastronomia ofereix les excel·lents virtuts de la dieta mediterrània i el “saber” tradicional, juntament amb ells avantguardisme que té la ciutat.